POPŻ Podprogram 2016 – efekty wprowadzenia
INFORMACJE OGÓLNE
1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017, współpracowaliśmy z Bankiem Żywności we Wrocławiu.
2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9L, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 250 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
-
- 9,79246 ton żywności;
- 688 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 5 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 75 osób.
6. Rodzaje warsztatów:
-
- Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 22 uczestników
- Żywieniowe – 2 spotkania dla 25 uczestników
- Kulinarne – 2 spotkania dla 28 uczestników
- Niemarnowanie żywności – 0 spotkań dla 0 uczestników